پرورش حلزون در خانه

حلزون نوعی نرم‌تن است؛ سر این حیوانات دارای یک جفت بازوی حسی است و یک پای شکمی و پهن دارند که برای خزیدن از آن‌ها استفاده می‌کنند. حلزون‌ها دارای یک توده احشایی پشتی هستند که بیشتر اندام‌های داخلی آن‌ها درون این توده قرار گرفته است. به‌طورمعمول این حیوانات دارای صدف و برخی نیز بدون صدف هستند.

چشم‌های این موجودات بر روی شاخک‌های آن‌ها قرارگرفته است. برخی از افراد علاقه‌مند به پرورش حلزون در خانه هستند و می‌توان گفت پرورش آن‌ها می‌تواند به کسب‌وکاری پرسود برای این افراد تبدیل شود. این حیوانات شگفت‌انگیز خواص و کاربردهای گوناگونی دارند. ازاین‌رو افراد بسیاری به دنبال خرید آن‌ها هستند.

تاکنون زیست‌شناسان بیشتر از 30 هزار گونه حلزون را شناسایی کرده‌اند. بیشتر حلزون‌ها در باغ‌ها و آب‌های شیرین زندگی می‌کنند و می‌توانند از انواع گیاهان تغذیه کنند. حلزون‌ها انواع گوناگونی دارند که هر یک از آن‌ها در شرایط خاصی زندگی می‌کنند اما برای پرورش حلزون در خانه باید گونه‌های خاصی را انتخاب کنید که اغلب شرایط زندگی یکسانی دارند.

اگر دوست دارید درمورد سود حلزون بیشتر بدانید روی کلمه میزان درامد پرورش حلزون کلیک کنید

دوره آموزشی پرورش حلزون

دوره آموزش پرورش حلزون 

در این دوره از صفر تا صد پرورش حلزون را یاد می گیرید. و با پشتیبانی ، شما می توانید به درآمد خیلی خوبی کسب کنید

روش‌های پرورش حلزون در خانه

حلزون‌ها معمولاً حیواناتی صلح‌جو هستند که شما می‌توانید با کمترین چالش، این جانوران را در خانه خود پروش دهید. بسیاری از مردم جهان حلزون را به‌عنوان یک غذای خوشمزه و دلپذیر  و برخی دیگر آن را دارای خواص درمانی می‌دانند. گوشت حلزون به دلیل داشتن پروتئین، آهن، چربی پایین و آمینو برای بدن انسان‌ها بسیار مفید و مغذی است.

تخم‌های حلزون‌ها نیز به‌عنوان یک غذای لذیذ و گران‌قیمت به شمار می‌آید. این حیوانات بیشتر در کشورهای اروپایی و کشورهایی مانند کره، چین و ژاپن به‌عنوان غذا خورده می‌شوند. در طب سنتی از حلزون‌ها برای تولید کرم به‌منظور جوان‌سازی و روشنایی پوست استفاده می‌شود.

روش های پرورش حلزون در خانه

پرورش حلزون در خانه به سه روش گوناگون پرورش در سیستم‌های گسترده، سیستم‌های محدود و سیستم‌های نیمه محدود انجام می‌شود. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که سیستم‌های گسترده، دارای محدوده آزاد و خارج از فضای خانه، سیستم‌های محدود دارای فضای بسته با شرایط آب‌وهوای کنترل‌شده هستند و سیستم‌های نیمه محدود ترکیبی از ویژگی‌های سیستم محدود و گسترده هستند. اگر قصد پرورش حلزون در خانه  را دارید و به دنبال آموزش نگهداری از آن هستید، با شغل دو همراه باشید.

1.ساخت سیستم گسترده

اولین قدم برای پرورش حلزون در خانه، ساخت محیطی برای زندگی این حیوان است. برای ساخت یک سیستم گسترده پرورش حلزون باید بررسی کنید که آب‌وهوای منطقه شما مناسب برای پرورش حلزون در فضای بیرون است یا خیر. بیشتر حلزون‌ها علاقه‌مند به گرما و رطوبت هستند؛ دمایی حدود 25-30 درجه سانتی‌گراد و رطوبتی بین 80 تا 95 درصد برای یک حلزون بسیار مناسب است. باد یک عامل خشک‌کننده حلزون محسوب می‌شود؛ ازاین‌رو باید برای پرورش حلزون محیطی سرپوشیده در نظر بگیرید.

آماده‌سازی محیط زندگی

با توجه به اینکه می‌خواهید چه تعداد حلزون پرورش دهید و برای چه تعداد حلزون خانه درست کنید، باید دور نواحی زندگی این حیوانات را فنس کشی کنید؛ ازآنجایی‌که حلزون‌ها علاقه‌ای به خزیدن بر روی سیم توری مرغی ندارند، استفاده از این سیم برای این کار بسیار مناسب است.

شما می‌توانید برای ساخت خانه حلزون از بلوک‌های بتنی و آجری نیز استفاده کنید. برای حصار کردن دور محوطه باید حداقل 20 سانتی‌متر زمین را حفر کنید. کندن و حصار کردن زمین موجب جلوگیری از نقب زدن و فرار کردن حلزون‌ها از زیرزمین می‌شود. اگر محیط زندگی این حیوانات سقف ندارد، باید دیواره‌های آن چند متر ارتفاع داشته باشد.

محوطه خانه حلزون‌ها به خاک نیاز دارد؛ ازآنجایی‌که این موجودات تخم‌های خود را درون خاک می‌گذارند، باید لایه خاک کم‌عمق باشد تا بتوانند به‌راحتی خاک را بکنند. خاک‌های شنی و سنگین برای آن‌ها مناسب نیست. چراکه خاک‌های شنی آب را به‌خوبی درون خود نگه نمی‌دارند و خاک‌های سنگین می‌توانند به صدف حلزون‌ها آسیب برسانند.

تغذیه حلزون در سیستم گسترده

تغذیه حلزون

قدم بعدی کاشت گیاهان درون محوطه زندگی آن‌ها است تا حلزون‌ها بتوانند از این گیاهان تغذیه کنند. بهترین گیاهان برای تغذیه حلزون شامل سیب‌زمینی‌های شیرین، کدوتنبل‌ و سبزی‌های برگ‌دار می‌شود. می‌توانید داخل حصار آن‌ها درختچه‌های کوچکی بکارید تا از این حیوانات در مقابل باد، نور آفتاب و باران محافظت کنید.

برای پروش حلزون در خانه به مقداری آب نیز نیاز دارید. آب قابل‌استفاده این حیوانات را می‌توانید از آب باران جمع کنید. آب‌لوله‌کشی حاوی مواد شیمیایی است که برای این حیوانات مضر است. برای اینکه حلزون شما راحت‌تر آب بخورد و درون آب نیافتد، از ظروف کم‌عمق استفاده نمایید و در صورت تغییر ظاهر آب، آب تازه درون ظرف بریزید.

2.ساخت سیستم محدود نگهداری حلزون

اغلب افرادی که قصد پرورش حلزون در خانه را دارند، از طریق ساخت سیستم محدود اقدام می‌کنند. سیستم محدود نیاز به سرمایه زیادی ندارد و یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای افرادی است که هیچ‌گونه تجربه‌ای در زمینه پرورش حلزون در خانه ندارند.

محیط زندگی حلزون در سیستم محدود

حلزون‌ها توانایی خوردن راه خروج مقوایی خود را دارند و همچنین می‌توانند به‌راحتی از فضاهای مختلف فرار کنند؛ به‌منظور جلوگیری از فرار آن‌ها به یک محل نگهداری محکم برای پرورش حلزون در خانه نیاز است. جعبه‌های چوبی برای نگهداری از این حیوانات گزینه مناسبی هستند و می‌توانید حلزون‌های خود را در یک جعبه چوبی پرورش دهید؛

اما باید توجه کنید که این جعبه‌ها باید در برابر پوسیدگی و موریانه مقاوم باشند. همچنین شما می‌توانید از بشکه‌های نفتی دور انداخته‌شده، ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی هم استفاده کنید. همچنین برخی از افراد آکواریوم را برای نگهداری حلزون ترجیح می‌دهند.خانه حلزون‌ها به تهویه هوا تازه برای نفس کشیدن نیاز دارد؛ ازاین‌رو باید روزنه‌هایی را روی درب ظرف نگهداری حلزون ایجاد نمایید. برای پرورش حلزون‌های کوچک، سیم‌های توری، گزینه مناسبی برای کشیدن روی سقف هستند تا تهویه هوا صورت گیرد و همچنین حلزون‌ها فرار نکنند.

شما باید حلزون‌های خود را از نور مستقیم آفتاب دور نگهدارید؛ همچنین همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم نباید آن‌ها را در معرض باد قرار دهید.باید حداقل 5 سانتی‌متر  کود گلدانی را کف محوطه زندگی آن‌ها بریزید. توصیه می‌شود از خاک باغچه به‌صورت مستقیم استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است حاوی موجوداتی باشد که به حلزون آسیب می‌رسانند.

تأمین غذای حلزون در سیستم محدود

پس از آماده‌سازی محیط نگهداری، نوبت تأمین غذای این حیوانات است. در سیستم محدود معمولاً گیاهی کاشت نمی‌شود. ازاین‌رو می‌توانید به آن‌ها علف‌های هرز، سبزی‌ها، پوست و تکه‌های میوه را به‌عنوان تغذیه بدهید. گیاهانی که دارای برگ‌های کرک‌دار هستند و هر چیزی که باعث تولید سم می‌شود، غذاهایی مناسبی برای این حیوانات نیستند. اگر غذای این حیوانات دست‌نخورده باقی بماند، فاسد می‌شود که بهتر است آن‌ها را پیش از فاسد شدن خارج کنید.

میوه‌هایی همچون گلابی، انبه، موز، خیار، انجیر، بادمجان و گوجه‌فرنگی برای تغذیه این حیوانات مناسب است. حلزون‌ها به پروتئین زیادی احتیاج دارند که می‌توانند از طریق سیب‌زمینی‌های شیرین و موز سبز این پروتئین را دریافت نمایند. باقی‌مانده غذاهای خانگی همچون برنج و لوبیا درصورتی‌که نمک نداشته باشند، می‌توانند تغذیه خوبی برای این حیوانات باشند.

برای تأمین آب می‌توانید آب باران یا آب بطری که ته‌نشین شده است را در یک ظرف کم‌عمق بریزید و در محوطه زندگی آن‌ها قرار دهید.

3.سیستم نیمه محدود برای پرورش حلزون در خانه

یکی دیگر از روش‌های پرورش حلزون در خانه، روش نیمه محدود است که ترکیبی از سیستم گسترده و سیستم محدود است. اولین گام در این روش این است که مشخص کنید به ساخت این سیستم نیاز دارید یا خیر. در صورت داشتن یک سیستم گسترده، ممکن است متوجه شوید که برای تخم‌ریزی این حیوانات به یک سیستم نیمه محدود نیاز خواهید داشت. هنگام حمل و جابه‌جایی حلزون‌های کوچک، باید مواظب صدف آن‌ها باشید؛ زیرا به‌اندازه کافی محکم نیستند. می‌توانید به‌وسیله یک کاغذ برای جابه‌جایی حلزون‌های کوچک اقدام کنید.

اگر دارای یک سیستم محدود هستید ممکن است برای اضافه کردن سازه‌های بیشتر با توجه به رشد حلزون‌ها به محیط بزرگ‌تری (سیستم نیمه محدود) نیاز پیدا کنید. افزایش تعداد حلزون‌ها مساوی است با ساخت یک محیط بزرگ‌تر. درواقع افزایش تعداد حلزون‌ها موجب تأخیر در رشد آن‌ها می‌شود و حتی ممکن است موجب شیوع بیماری در آن‌ها شود؛ ازاین‌رو به یک محیط نگه‌داری بزرگ‌تر نیاز پیدا می‌کنند.

تقریباً هر دو هفته یک‌بار باید کود این حیوانات را تعویض نمایید و غذاهای فاسد شده را از محیط زندگی آن‌ها خارج کنید؛ این دو مورد باید در هر سیستمی رعایت شود.

 

دوره آموزشی پرورش حلزون

دوره آموزش پرورش حلزون

در این دوره از صفر تا صد پرورش حلزون را یاد می گیرید. و با پشتیبانی ، شما می توانید به درآمد خیلی خوبی کسب کنید

کلام آخر

اگر هیچ تجربه‌ای در زمینه نگهداری و پرورش حلزون در خانه ندارید، به شما توصیه می‌کنیم که از سیستم‌های محدود شروع کنید؛ سپس می‌توانید سیستم را نیمه محدود کرده و درنهایت به یک سیستم گسترده تبدیل کنید. بهتر است هنگام شروع این کار، تمام سرمایه خود را وارد کار نکنید؛ زیرا ممکن است احساس کنید که این کار با روحیات شما سازگار نیست. همچنین سعی کنید با گذراندن دوره‌ آموزشی پرورش حلزون، به‌طور کامل بر این حوزه تسلط یابید و با چالش‌های آن آشنا شوید تا دچار ضررهای مالی نشوید. درنهایت نیز سعی کنید از ابتدا تمامی نکات را در ابعاد کوچک رعایت کنید تا انجام آن‌ها در ابعاد بزرگ‌تر و با تعداد حلزون‌های بیشتر برای شما راحت‌تر باشد.

دردسر راه‌اندازی سایت آموزشی تمام شد

شغل دو تمام امکانات یک سایت آموزشی را در اختیار شما قرار می دهد. با کم ترین زمان و هزینه

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

محصولات جدید

سلام کانال ایتا ایجاد کردیم تا با شغل های پر سود ایران آشنا شوید

keyboard_arrow_up