همانطور که میدانید میوههای گوناگون در فصول مختلف سال روانه بازار میشوند و امکان استفاده از آنها محدود به همان زمان میوه دهی درختانشان است. بااینوجود، یادگیری طرز تهیه میوه خشک این امکان را فراهم میکند تا بتوانیم از میوههای غیر فصل نیز لذت ببریم.
نکته مهم، خاصیت میوههای خشک است که تفاوت چندانی با انواع معمولی آنها ندارند. علاوه بر اینکه میوه خشک طرفداران زیادی دارد و یکی از بهترین روشها برای تشویق کودکان جهت داشتن تغذیه سالم میباشد.
در نظر داشته باشید که شما با یادگیری طرز تهیه میوه خشک، به بهترین شکل ممکن از طعم آن محافظت مینمایید. حتی در برخی از موارد این میوهها نسبت به میوههای تازه، مزه بهتری دارند. جالب است بدانید که نامهای دیگری هم برای میوه خشک وجود دارد، مواردی مانند میوه چیپس شده یا آبنبات طبیعی که اغلب بهعنوان میان وعده مورد استفاده قرا میگیرند. شما میتوانید با یادگیری نحوه خشک کردن میوه، همیشه همه نوع میوهای را روی میز پذیرایی خود داشته باشید.
طرز تهیه میوه خشک حبهای
طرز تهیه میوه خشک مکعبی یا حبهای یکی از سادهترین روشها است. در ابتدا به ذائقه خود توجه ویژهای داشته باشید و میوهها را بر اساس طمعشان مثل ترش، شیرین و ملس دستهبندی نمایید. البته به دلیل حبهای خشک شدن میوهها بهتر است از تمامی میوه استفاده و آنها را با هم ترکیب کنید تا طعمهای متفاوت و لذیذی را تجربه نمایید.
مرحله اول
طرز تهیه میوه خشک حبهای به این صورت است که ابتدا باید میوهها را بهطور دقیق و کامل بشویید. سپس اجازه دهید تا میوههای خشک شده و نم آنها کاملاً برطرف شود، سپس اگر میوهای لک داشت آنها را جدا کنید.
مرحله دوم
تمامی میوههایی را که تهیه کردهاید بر روی یک تخته قرار دهید و برشهای نگینی یا مکعبی از آنها تهیه کنید. در این مرحله میتوانید پوست میوهها را جدا نمایید و یا آنها را با پوست برش بزنید. بعد از آن باید میوههای برش دادهشده را بر روی یک سینی که کف آن را با نایلون فریزر و یا یک پارچه تمیز پوشاندهاید، قرار دهید و سینی را در جایی بگذارید که زیر نور مستقیم آفتاب باشد.
در طرز تهیه میوه خشک حبهای باید روی سینی یک پارچه توری قرار دهید تا حشرات و پرندگان به میوهها آسیب نزند. از طرفی با این کار از نشستن گرد و غبار و آلودگی بر روی آنها نیز جلوگیری میکنید. در این روش ممکن است میوهها در اثر رطوبت زیاد خراب شوند. اگر در شرایط آب و هوایی مرطوب قصد خشک کردن آنها را دارید، بهتر است شبها سینی میوه را جلوی پنکه قرار دهید.
خشک کردن میوهها به روش حبهای نسبت به میوههای چیپس شده به زمان بیشتری نیاز دارد. زیرا میوهها در مدل چیپسی ضخامت کمتری نسبت به حالت مکعبی دارند. حداکثر زمان لازم برای خشک شدن میوه خشک مکعبی شش روز میباشد. در طی این زمان شما باید بهصورت مرتب آنها را زیر و رو کنید تا فرایند خشک شدن بهصورت یکسان انجام گیرد.
برخی نکات مهم برای طرز تهیه میوه خشک مکعبی
طرز تهیه میوه خشک حبهای بهصورتی است که امکان قرار دادن میوهها درون محلول آب و شکر قبل از آنکه آنها را در مقابل نور آفتاب بگذارید، وجود دارد. با این کار طعم نهایی آنها با شیرینی بیشتری همراه خواهد بود.
همچنین شما میتوانید بهراحتی میوههای دلخواهتان را با هم ترکیب کنید. برای این کار از یک مخلوطکن و صافی استفاده نمایید. مثلاً سیب و موز را بعد از مخلوط کردن از صافی رد کنید و آنها را درون قالبهای مکعبی شکل قرار دهید. حتی میتوانید قبل از قالبگیری به آنها پودر قند و دارچین هم اضافه کنید تا لذیذتر شوند.
برخی از میوهها مانند سیب ممکن است بعد از مدتی دچار تیرگی رنگ شوند. برای جلوگیری از این اتفاق آنها را به مدت یک ساعت در آبلیموی طبیعی و تازه قرار دهید و سپس با پارچه تمیز خشک کنید.
طرز تهیه میوه خشک پاستیلی
برای طرز تهیه میوه خشک پاستیلی باید از میوههایی که سفت هستند، استفاده کنید. با این روش میتوان میوههای مانند سیب، کدوتنبل، لبو، هویج و حتی پوست هندوانه را خشک کرد.طرز تهیه میوه خشک
قبل از شروع فرآیند خشک کردن، باید پوست میوهها را گرفته و آنها را در شکل دلخواه برش دهید. در این مدل خشک کردن، مهم است که میوهها خیلی نازک برش نخورند، چراکه پس از خشک شدن شکل نامناسبی به خود میگیرند. همچنین میتوانید از یک لیوان شکر، یک الی دو قطره آب لیمو، آب و ادویههای مانند دارچین یا زنجبیل برای خوشمزهتر شدن میوهها نیز استفاده نمایید.
مراحل تهیه میوه خشک پاستیلی
در طرز تهیه میوه خشک پاستلی ابتدا باید میوههای خشک خردشده را با مقداری شکر مخلوط کنید و برای مدت چند ساعت در دمای محیط بگذارید. بعدازاین، آنها را به یخچال منتقل نمایید و زمانی که متوجه شدید شکر اصطلاحاً آب انداخته است، آنها را از یخچال بیرون آورید. در ادامه به این مخلوط حدوداً نصف لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارتی با شعله متوسط قرار دهید. در حین اینکه منتظر هستید آب موجود در ظرف جوش بیاید باید مخلوط را مرتب هم بزنید.
پس از طی این مراحل، بدون اینکه درب ظرف را بردارید دو الی سه ساعت زمان دهید تا مخلوط میوهها و شکر بهطور کامل خنک شود. در این زمان باید مجدداً ظرف دربسته را بر روی شعله اجاق گاز بگذارید تا به مدت حداکثر ۵ دقیقه بجوشد و بعد آن را خاموش نمایید. دوباره اجازه دهید که دمای ظرف پایین بیاید و این فرایند را تا زمانی که محتویات درون ظرف غلیظ شود ادامه دهید.
حال بدون اینکه درب قابلمه را بردارید فرصت دهید میوهها درون شهدی که بهدستآمده چندساعتی قرار بگیرند و سپس آنها را از یک صافی رد کنید تا شهد از ترکیب میوهها جدا شود. در انتها مخلوط میوهها را بر روی یک سینی بچینید و در زیر حرارت دستگاه مانند بخاری قرار دهید. با زیر و رو کردن مرتب میوهها از خیلی خشک یا نرم شدنشان جلوگیری کنید.
طرز تهیه میوه خشک با دستگاه میوه خشک کن
خشک کردن میوهها در فضای باز اگرچه سادهترین راه ممکن است اما محدودیتهای فراوانی دارد. بهعنوانمثال باید مراقب شرایط مختلف آبوهوا باشید. چراکه میتواند مدتزمان خشک شدن میوهها را تغییر دهد. بهخصوص در فصلهای سرد سال که زمان خشک شدن طولانیتر میشود و ممکن است باعث آلوده شدن میوهها شود اما با دنبال کردن طرز تهیه میوه خشک با دستگاه این مشکلات حدود زیادی برطرف خواهد شد.
طرز کار دستگاه میوه خشک کن چگونه است؟
مهمترین مزیت استفاده از دستگاه میوه خشک کن تولید گرما است که بهوسیله آن میوهها خشک میشوند. المنت فن این دستگاه، وظیفه ایجاد گرما و توزیع آن را بر عهده دارد. با این مکانسیم آب میانبافتی که در میوههای تازه وجود دارد بهراحتی خشک میشود.
خوبی استفاده از دستگاه میوه خشک کن این است که شما نیاز به هیچ دانش و تجربه خاصی ندارید. تنها کاری که باید در طرز تهیه میوه خشک انجام دهید این است که میوههای برش دادهشده را در سینی دستگاه بچینید. سپس با توجه به رطوبت محیط و ضخامت اسلایسها، مدتزمان مناسب را برای فرآیند خشک کردن در نظر بگیرید که بهطورمعمول ۱۲ ساعت تنظیم میشود.
مزایای استفاده از دستگاه میوه خشک کن
طرز تهیه میوه خشک با کمک دستگاه مزیتهای بسیار زیادی دارد که در ادامه ذکر شدهاند:
حفظ خاصیت میوهها
حتماً میدانید که میوهها منابع بسیار خوبی برای تأمین ویتامین و آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن هستند. درصورتیکه این خوراکیها در معرض حرارت بسیار زیاد قرار بگیرند، امکان از بین رفتن این مواد مغذی وجود دارد اما شما وقتی طرز تهیه میوه خشک با دستگاه را بدانید، تنها آب میانبافتی میوهها را میگیرید؛ بنابراین ویتامینها و آنزیمهای مفید آنها حفظ میشوند.
از طرفی با این روش نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده نیست. این مواد علاوه بر اینکه برای سلامتی مضر هستند، هزینههای تولید را هم افزایش میدهند.
استفاده آسان
طرز تهیه میوه خشک با دستگاه، آنقدر ساده و راحت است که بدون هیچ تجربهای میتوانید از خوردن میوههای خشک که درست کردهاید، لذت ببرید.
صرفهجویی
خشک کردن میوهها فارغ از هر روشی که دنبال کنید میتواند از هدر رفت آنها جلوگیری کند. بنابراین این روش را میتوان بهترین راه برای استفاده و نگهداری طولانیمدت میوهها و جلوگیری از دور ریختن آنها دانست.
دوره میوه خشک از صفر تا صد
با حداقل 6 میلیون تومان کسب و کار پرسود میوه خشک خودتان را راه اندازی کنید . درآمد خودتان هر چه سریع تر شروع کنید
ویژگیهای یک دستگاه میوه خشک کن مناسب چیست؟
بعد از بررسی طرز تهیه میوه خشک با دستگاه و مزایای این روش، شناخت ویژگیهای یک دستگاه خوب بسیار کمککننده است.
توزیع گرما
دستگاههای میوه خشک کن به دو صورت افقی و عمودی حرارت را در محفظه خود پخش میکنند. توزیع عمودی حرارت، بیشتر در دستگاههای خانگی دیده میشود، اما نوع افقی که بهترین حالت انتقال گرما هستند، برای دستگاههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. البته در برخی دستگاههای خانگی کوچک نیز، انتقال گرما بهصورت افقی دیده میشود.
امکانات دستگاه
همانطور که بیان شد دستگاه میوه خشک کن، کاربری بسیار راحتی برای طرز تهیه میوه خشک دارد و پیچیدگی بسیار زیادی در آن دیده نمیشود اما برخی از امکانات مانند داشتن تایمر و یا فنهای جریان گرما در افزایش کیفیت محصول نهایی تأثیرگذار هستند.
ابعاد و ظرفیت دستگاه
مطمئناً توجه به ابعاد و اندازه دستگاه یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید به آن توجه نمایید. برای انتخاب دستگاه با ظرفیت مناسب، قصد شما از تولید میوه خشک بسیار تعیینکننده است. اگر میخواهید یک کسبوکار راه بیندازید دستگاههای خانگی گزینه مناسبی برایتان نخواهد بود، چراکه گنجایش آنها محدود است و برای این منظور، بهترین انتخاب، دستگاههای صنعتی و کارگاهی هستند.
جنس بدنه دستگاه
جنس اغلب دستگاههای میوه خشک کن از فولاد زنگ نزن میباشد. البته برخی مدلهای خانگی هستند که در تولید آنها از پلاستیک سفت استفاده میشود تا قیمت نهایی دستگاه کاهش پیدا کند. درصورتیکه حجم میوه خشکی که تولید میکنید زیاد نیست، این مدلها نیز میتوانند مناسب و بهصرفه باشند.
صدای تولیدشده توسط دستگاه
با توجه به اینکه در طرز تهیه میوه خشک لازم است تا دستگاه برای مدتزمان زیادی روشن باشد، تولید صدای آن میتواند بسیار آزاردهنده باشد. خوشبختانه دستگاههای صنعتی و خانگی که در حال حاضر در بازار موجود هستند صدای کمی دارند و آلودگی صوتی چندانی در محیط ایجاد نمیکنند.
توان مصرفی دستگاه
توان دستگاه، پارامتر مهم دیگری است که برای تعیین آن باید به حجم تولید میوه خشک توجه نمایید. هرچه توان دستگاه بالاتر باشد مصرف انرژی آن نیز افزایش مییابد. برای مصارف خانگی تهیه دستگاههایی با توان بالا توجیه اقتصادی ندارد.
بازه دمای دستگاه
امکان تنظیم دما در طرز تهیه میوه خشک با دستگاه میوه خشک کن اهمیت زیادی دارد. ازاینرو بهتر است به سراغ دستگاههایی بروید که دارای ترموستات هستند تا بتوانید دما را بهراحتی تنظیم کنید. اکثر مدلهایی که امروزه موجود است، امکان تنظیم دما بین ۴۰ تا ۱۶۰ درجه سانتیگراد را دارند.
4 میوه پرطرفدار برای خشک کردن
امکان خشک کردن میوههای بسیار زیادی وجود دارد تا بتوان از طعم و خواص بینظیر آنها در تمام طول سال استفاده کرد اما ما در اینجا به معرفی 4 نوع میوه محبوب میپردازیم:
1.زردآلو محبوبترین میوه بهار و تابستان
کمتر کسی است که در مقابل هوس خوردن زردآلو بتواند مقاومت کند. این میوه که در فصل بهار و اواسط تابستان روانه بازار میشود، میتواند بهعنوان بخشی از تنقلات لاکچری شب عید به شمار آید. بهتر است زردآلو بعد از خشک شدن، کمی نرم بماند تا طعم بهتری به خود بگیرید.
2.هلو یکی از ایدهآلترین میوههای خشک
هلو یکی دیگر از میوههای نوبرانهی فصل تابستان است که خشک کردن آن انتخاب جذابی خواهد بود. بهترین دما برای خشک کردن هلو تا 65 درجه سانتیگراد است.
3.سیب میوهای برای همه فصول
در این حوزه، سیب ازجمله محبوبترین میوههایی است که امکان خشک کردن آن در همه ماههای سال وجود دارد، به این دلیل که سیب، یک میوه چهارفصل است.
4.آناناس، میوه انرژیزای به تمام معنا
آناناس ازجمله لذیذترین میوههای استوایی است که هم گوشت و هم آب آن طعم بسیار خوبی دارد. مصرف خشک شده آناناس برای افزایش انرژی در کودکانی که در حال درس خواندن هستند و یا ورزشکاران توصیه میشود.
یادگیری طرز تهیه میوه خشک و استفاده از آنها علاوه بر مزایایی که برای سلامتی دارد، یکی از پردرآمدترین مشاغلی است که میتوانید با کمترین سرمایه نسبت به راهاندازی آن اقدام کنید. مجموعه شغل دو بهعنوان یک پلتفرم ایجاد شغل، آماده خدمترسانی به شما عزیزان میباشد. وبسایت شغل دو، با ارائه مشاوره و راهکارهای عملی، در کنار نمونههای موفق همراه بسیار مطمئنی برای شروع یک کسبوکار جدید خواهد بود.شما می توانید در دوره میوه خشک شرکت کنید و کسب و کار خودتان راه اندازی کنید
دوره میوه خشک از صفر تا صد
با حداقل 6 میلیون تومان کسب و کار پرسود میوه خشک خودتان را راه اندازی کنید . درآمد خودتان هر چه سریع تر شروع کنید